Резултати и награждаване на отличените в конкурс „Великденско огънче в шепите си нося“

17 май, 2012 в Новини

На 27 април 2012 г. в Общинска художествена галерия – град Лом се състоя официалното представяне на резултатите от Национален конкурс за детско творчество „Великденско огънче в шепите си нося“, организиран от ІV ОУ „Христо Ботев“ град Лом и УН „Феникс“.

Церемонията беше водена от г-жа Десислава Александрова, директор на училището. Гости на тържеството бяха кметът на Община Лом – г-н Иво Иванов, представители на общинската администрация, наградените и участвалите ученици от град Лом и град Видин, учители, граждани, приятели на ІV ОУ „Христо Ботев“. Наградите на отличените ученици от град Лом бяха връчени лично от г-н Иво Иванов.

Наградените литературни творби бяха представени както от присъстващите деца, така и от г-жа Цветана Александрова, учител по БЕЛ в училището-организатор и председател на журито, което оцени литературните творби.

В конкурса участваха десетки деца от различни краища на България – Лом, София, Благоевград, Златица, Казанлък, Русе, Видин, Варна и др.

В раздел Изобразително изкуство се състезаваха 140 рисунки, а в раздел Литература – 35 поетични творби и 27 произведения в проза. Наградените рисунки и литературни творби са издадени в сборник, а наградените и най-хубавите рисунки бяха подредени в самостоятелна изложба в ОХГ „Поломие“.

Тук можете да разгледате издадения сборник в електронен формат.

Очаквайте скоро публикувани творбите на наградените участници в специална секция в уеб сайта.